Csehi Péter
 
1950. november 3-án született Kolozsváron.
 
1968-ban felvételizik a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem rajzpedagógiai szakára. 1969-ben felveszik a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola grafikai tagozatára. 1973-ban személyes okokból egy évre megszakítja tanulmányait. Ebben a periódusban munkásként dolgozik Szatmárnémetiben, egy bútorgyárban. Az ott talált fahulladékokból készült kompozíciókat a helybeli Kisgalériában állítják ki.
 
Továbbiakban tanulmányait a bukaresti Nicolae Grigorescu Képzőművészeti Főiskola grafikai szakán folytatja, ahol 1975-ben szerzett diplomát. Tanulmányai befejezése után a sajátos romániai viszonyoknak megfelelően kötelező módon kihelyezik a Duna deltába, Sulina városába, mint rajztanár. Ez az időszak elsősorban nem a mindentől elszigetelt életmódot jelenti számára, hanem az intenzív alkotómunka éveit.
 
1976-ban megnyeri a Képzőművészeti Szövetség grafikai ösztöndíját. Ebben az időszakban számos országos csoportkiállításon vesz részt. 1977-ben kiállít a kolozsvári Korunk Galériában. 1978-tól Bukarestben él.
 
Rendszeresen vesz részt az évente megrendezett országos grafikai tárlatokon, valamint a bukaresti képzőműveszetek szalonjain. Jelen van számos tematikus csoportkiállításokon is. "Az aquarell", "A tájkép", "Az emberi test", "Fázisok", "Költők és rajzolók", ... stb. 1978-ban közösen állít ki a bukaresti Hársfa Fogadó Galériában és a Kisgalériában.
 
1980-ban felveszik a Román Képzőművészek Szövetségébe. Részt vesz nemzetközi kiállításokon is, két alkalommal a rijekai Biennálén, egy alkalommal pedig a Poznanban megrendezett grafikai tárlaton. 1981-ben egyéni kiállítása volt a nagyváradi Régi Galériában. Jelen van a sepsiszentgyörgyi Médium kiállításon. 1984-ben egyéni tárlata volt a bukaresti Művészet Háza Galériában. 1986-ban megnyeri a Képzőművészeti Szövetség Fiatal Művészek Stúdiója grafikai pályázatának első díját.
 
1991-ben egészségügyi okoból áttelepül Maggyarországra. Munkái Romániában maradnak. A magyarországi szakmai pályája valójában egy újrakezdés. A magyarországi újrakezdés állomásai: Folyamatosan jelen vannak a munkái az Élet és Irodalom című lapban. 1996-ban és 1998-ban rajzaival egy-egy külön szám jelenik meg.
 
1998: egyéni kiállítás a Merlin Színházban.
1999: egyéni kiállítás a Duna Galériában.
1999: részvétel az országos színes minirajz kiállításon.A Magyar Grafikáért Alapítvány díja.
2000: egyéni kiállítás a Budapest Bankban.
2001: angol akvarell magyar ecsettel. Újpest Galéria.
 
Tagja a Magyar Grafikusművészek Társaságának és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesület festő szakának.